M.I. Sr. Pere Riutord Sbert

PERE RIUTORD SBERT
(Felanitx 1960)

Titulacions Acadèmiques
Doctor en Medicina i Cirurgia, metge especialista en Estomatologia i postgraduat en Ortodòncia, Endodòncia i Implantologia Oral.


Experiència Docent
Vicedegà i cap d’estudis del grau d’Odontologia de l’Escola Universitària ADEMA-UIB, de la que és Director del Màster Oficial en Odontologia Digital, professor responsable d’Odontologia Basada en l’Evidència Científica, Treball Fi de Grau, Radiologia i Odontologia Legal i Practicum. Fou Professor Associat de la Universitat de Barcelona i de la Universitat de les Illes Balears, a on dirigí els Màsters en Implantologia Oral, Odontologia Estètica i Cirurgia Oral. És membre de
la Conferència de Degans d’Odontologia d’Espanya (CRADO).

Investigació
President del Consell Assessor per a la Recerca de l’Escola Universitària ADEMA-UIB, vocal del Comitè d’Ètica de la Investigació de les Illes Balears i membre delGrup ADEMA-Salud del IUNICS. És autor de dues patents internacionals sobre blanquejament dentari (WhiteKin ® ) i equips de protecció individual (ADEMA MaskSafer ® ).


Publicacions
Ha publicat nombrosos articles científics d’impacte i és autor dels llibres Evocació del Dr. Santiago Forteza Forteza, Evocació del Dr. Antoni Obrador i Adrover, Evocació del Dr. Miquel Munar Ques, XX anys de docència i investigació odontològica a la UIB (1995-2015) i De París al Cel. Compilació d’articles d’opinió (1990-2017) del professor Francesc Bujosa i Homar. És membre del Consell Científic de la revistes Gimbernat i Salut i Força i redactor en cap d’Academic Journal of Health Sciences.


Filiació Acadèmica
Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, va ser secretari general de l’any 2010 al 2014. Acadèmic numerari de l’Acadèmia Espanyola d’Odontologia Pierre Fauchard, va ser president de l’any 2014 al 2017.
És fellow de l’International College of Dentists des de l’any 2021.

Experiència Professional
President de la Societat Balear d’Odontoestomatologia de l’any 1991 al 1995.
President del Col·legi Oficial de Dentistes de les Illes Balears de l’any 1995 al 2003.
President de l’Associació Nacional de Dentistes Autònoms d’Espanya de l’any 2009
al 2010. Ha exercit com a metge estomatòleg per a dedicar-se actualment en
exclusiva a la docència i a la investigació.

Premis
Dentista de l’Any 2005 del Consell General de Dentistes d’Espanya, del qual és membre d’honor amb condecoració d’or. Col·legiat d’honor amb insígnia d’or del Col·legi Oficial de Dentistes de Balears. Honor Award (2016) i Special Appreciation Award (2017) de la Pierre Fauchard Academy. Certificate of Excellence in Dental Education Mature Carrier 2022 de l’Associació per a l’Educació Dental Europea (ADEE). Premi EDUTEC 2022 a la millor aportació científica. Confrare d’Honor de la Confraria de Santa Apol·lònia de l’Il·lustre Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya. Premi Canal 4 TV 2002 a la millor aportació científica.