Acte de lliurament dels IV Premis Balears contra el Càncer

El passat 2 de desembre de 2021 va tenir lloc a la seu de la RAMIB de can Campaner l’acte de Lliurament dels IV Premis Balears contra el Càncer que reconeixen els millors treballs de fi de grau i de màster de la UIB relacionats amb la recerca oncològica i la conscienciació sobre la malaltia, amb una dotació econòmica de 1.000 euros per al guanyador i de 300 euros per al segon classificat d’ambdues categories, així com un diploma emès per l’Associació i la Universitat.

Abans de conèixer als guanyadors, els finalistes van defensar els seus treballs davant del jurat, que estava format per representants de les dues entitats convocants: doctor Javier Cortés, en representació de l’Associació Espanyola contra el Càncer; doctor Adrià Muntaner Mas, delegat del Rector de Universitat Saludable i Campus; doctora Margalida Gili, vicedegana de la Facultat de Medicina i doctor Félix Grasses, director de l’IUNICS (Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut).

A l’edició d’enguany s’havien presentat un total de nou treballs a les dues categories de la convocatòria: atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial, i ciències bàsiques. Cal destacar el gran nivell dels estudis presentats, que també va ser reconegut per tots els assistents.

Premiats en la categoria “Treball sobre ciències bàsiques”:

  1. Antonio José Serrano Muñoz

Preclinical evaluation of the antitumoral potential of antipsychotic phenothiazines in brain metastatic breast cancer cells.

  1. Nicolae Ciobu que va defensar el seu treball via Zoom i no va poder recollir el seu premi de manera presencial.

Regulación de la biogènesis mitocondrial por la inflamación asociada a la obesidad en el cáncer de mama.

3. Irene Santolaya Oliver i Lluc Riera Martínez vàren rebre el diploma d’accésit.

Premiats en la categoria “Treball sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial”:

  1. Maria Esperança Ramis Gómez.

PIT ART. L’art com a eina d’intervenció socioeducativa amb dones amb càncer de mama.

  1. Beatriz Marín Lozano.

Diagnóstico de enfermedad oncològica pediàtrica y estrés en progenitores.

El vicepresident de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, doctor Arturo López donà la benvinguda a tots els assistents i la cloenda fou a càrrec del Dr. Arturo Arenas, vicepresident de l’àrea tècnica i sanitària de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears.

En el seu discurs, el Dr. Arenas va destacar que “El centre de l’activitat de l’Associació es basa a millorar la vida dels pacients de càncer, els d’avui i els de demà. Per a aconseguir-ho necessitem involucrar a la societat en el nostre projecte de missió generant coneixement de tots els aspectes relacionats amb la malaltia en tota la població. Per això volem agrair el recolzament de la Universitat de les Illes Balears i el seu compromís, any rere any, en la lluita contra el càncer amb la convocatòria d’aquests premis”.

Fotografia dels guardonats amb els representants de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Universitat de les Illes Balears i la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.