17/06/2021: Bernat Riera Alemany (1864-1926), médico militar

Dijous passat dia 17 de juny de 2021, va tenir lloc a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, la presentació del llibre “Bernat Riera Alemany (1864-1926)”, metge militar.

L’autor, M.Il.Sr. José Tomás Monserrat, acadèmic numerari i expresident de la Reial Acadèmia de Medicina de Balears (Ramib) i bibliotecari del Col·legi de Metges ha editat aquest nou llibre relacionat amb la història de la medicina.

La presentació va tenir lloc en un acte celebrat a què van assistir representants de la Comandància General de les Illes Balears, acadèmics, representants d’el sector professional sanitari, així com familiars del General Riera.

En l’acte, que va ser presentat pel president de la Ramib, l’Excm. Sr. Macià Tomàs Salvà, van participar el president de l’Comib, Il·lm. José Manuel Valverde Rubio; el Dr. Antoni Marimon Riutort, professor titular d’història contemporània de la UIB, Gabriel Janer Manila, escriptor i Catedràtic emèrit de la UIB i el Comandant General de les Illes Balears l’Excm. Sr. Fernando García Blázquez.

Com explica José Tomás en el seu nou llibre, Bernat Riera proclamava la necessitat de canviar les coses, d’impulsar un procés de modernització fonamentat en el patriotisme i el regionalisme, la ciència, el compromís amb la infància i el seu futur i l’educació.

Com defensor de les idees regeneracionistes, va usar com a tribuna la Revista Balear de Ciències Mèdiques, òrgan oficial de comunicació de Col·legi Mèdic-Farmacèutic.

El metge militar, nascut a Andratx, va ser president de la Reial Acadèmia de Medicina entre 1915 i 1916 i president de el Col·legi Mèdic Farmacèutic entre 1908 i 1910 i, després, també en l’any 1917.

L’Excm. Comandant General de les Illes Balears Sr. Fernando García Blázquez va clausurar l’acte dedicant unes paraules a l’obra del M. Il. Sr. Josep Tomás Monserrat.

Podran seguir l’acte en directe en el següent enllaç: