26/11/2020: Recepció acadèmic numerari Claudio R. Mirasso Santos

El passat 26 de novembre de 2020, el doctor Claudio R. Mirasso Santos, catedràtic de Física de la Matèria Condensada de el Departament de Física de la Universitat dels Illes Balears (UIB) i investigador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB), va ingressar com a acadèmic numerari a la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.

Va obrir l’acte l’Excm. Sr. Macià Tomàs Salvà agraint a Rector Magnífic de la UIB, Excm. Sr. Llorenç Huguet, la cessió de la sala d’actes de Son Lledó, al campus Univeristario, per a la celebració d’aquest solemne acte. Claudio R. Mirasso es va doctorar en Física a la Universitat Nacional de la Plata (Argentina, 1989).

Ha estat contractat postdoctoral a Espanya i els Països Baixos. És autor o coautor de més de 165 articles en revistes científiques internacionals, amb més de 8.000 cites. Ha coordinat diferents projectes europeus de recerca científica relacionats amb la seva especialitat.

El doctor Mirasso va impartir el discurs «De la física dels circuits cerebrals en les xarxes neuronals artificials», que va versar sobre com inspirar sistemes d’intel·ligència artificial aprenent com funciona el nostre cervell.

Per part de la corporació va contestar a l’Acadèmic recipiendari el M. Il Sr. Javier Cortés Bordoy.

Un cop finalitzat l’acte l’Excm. Sr. Macià Tomàs Salvà va lliurar la medalla i el certificat corresponent a Dr. Mirasso i va finalitzar l’acte agraint als presents la seva assistència.