La crisi del virus de l’Ébola: una visió multidisciplinar

El passat dia 11 de desembre es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica extraordinària, “la crisi del virus de l’Ébola: una visió multidisciplinar”, en format de taula rodona. Van intervenir el Dr. Jordi Reina Nieto, cap de Virologia de l’Hospital Universitari Son Espases de Palma, la Dra. Eva Mercedes Flors Cap, de la Unitat de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Carlos III de Madrid i el Dr. Antonio Fe Marquès, coronel metge cap de la Unitat d’alertes NRBQ l’Hospital CD Gómez Ulla de Madrid.

Sessió científica. – El passat dia 11 de desembre es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica extraordinària, “la crisi del virus de l’Ébola: una visió multidisciplinar”, en format de taula rodona. Van intervenir el Dr. Jordi Reina Nieto, cap de Virologia de l’Hospital Universitari Son Espases de Palma, la Dra. Eva Mercedes Flors Cap, de la Unitat de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Carlos III de Madrid i el Dr. Antonio Fe Marquès, coronel metge cap de la Unitat d’alertes NRBQ l’Hospital CD Gómez Ulla de Madrid.

La primera intervenció la va realitzar el Dr. Jordi Reina Nieto el qual va exposar el nivell virològic del virus analitzant les característiques evolutives, epidemiològiques i estructurals.

L’explicació del nivell clínic va ser portat a terme per la Dra. Eva Mercedes Flors Cap, la qual va atendre personalment als espanyols contagiats i repatriats pel virus.

Per finalitzar es va tractar el nivell de seguretat estratègica davant situacions de crisis biològiques així com les estratègies d’Estat disponibles actualment i les previsions de futur amb l’intervenció del Dr. Antoni Fe Marquès.

En finalitzar la conferència es va obrir l’habitual col·loqui entre el públic assistent i els ponents, que van respondre a les qüestions plantejades.

 

Data:

03/12/2014

Lloc:

RAMIB

Hora:

19: 30