19/10/2023: Presentació de la primera edició de la campanya “ComMou-te per la recerca en oncologia”

El dijous dia 19 d’octubre de 2023 va tenir lloc, en la seu de Can Campaner, la presentació de la primera edició de la campanya “ComMou-te per la recerca en oncologia” promoguda per l’IdISBa.

Va obrir l’acte el president de la RAMIB, Excm. Sr. Dr. Joan Besalduch Vidal donant la benvinguda al assistents.

La consellera de Salut, Manuela García va continuar amb la presentació, junt amb la direcció científica de l’IdISBa, la Dra. Antònia Barceló i el Dr. Miquel Fiol, i les investigadores de l’IdISBa, la Dra. Gwendolyn Barceló i la Dra. Antònia Obrador.

ComMou-te és una campanya de difusió de la recerca científica i de foment del mecenatge de l’IdISBa, que tindrà lloc del 25 d’octubre al 12 de novembre de 2023.

La Dra. Antònia Barceló va exposar que la campanya té com a objectiu, “visibilitzar la institució i donar a conèixer la recerca de l’àrea d’Oncologia i Hematologia de l’IdISBa. No obstant això, en posteriors edicions es dedicarà a altres àrees de recerca de l’Institut”.

El Dr. Miquel Fiol va descriure que és IDISBA i quines actuacions duu a terme.

Per part seva, la Dra. Gwendolyn Barceló va exposar que aquesta campanya pretén recaptar fons pera la recerca a través del mecenatge, per a això es convida a tota la població de les Illes Balears a organitzar petits esdeveniments esportius, culturals, musicals, etc.

Barceló va explicar que totes les persones que vulguin participar en la campanya han d’accedir a la web www.commoute.com on trobaran informació per a realitzar un donatiu o realitzar una activitat i visibilitzar la recerca en oncologia, “totes són accions que sumen per a ajudar a la ciència”.

La campanya ‘ComMou-te per la recerca en oncologia’ començarà amb una gala de dansa a càrrec del Centre d’Estudis de Dansa Helena Obrador, en el Teatre Principal de Palma el 25 d’octubre. I, la clausura serà el 12 de novembre en el Conservatori de Música amb l’actuació de l’Associació per a la Promoció de Joves Promeses Musicals.

Un altre aspecte a ressaltar és la creació del cartell de la campanya, que és obra de l’artista mallorquí Joan Aguiló Cladera.

Per a concloure, la Dra. Antònia Obrador ha comentat que, “aquesta campanya neix amb molta il·lusió i esperem contagiar a la societat Balear. Necessitem que les persones coneguin, la recerca que es realitza a les illes i com afecta a la seva salut. L’IdISBa té 55 grups de recerca i més de 800 investigadors per tant ComMou-te val la pena i estem segurs de donar continuïtat a la campanya en anys successius”.