04/02/2020: Reprogramació cel·lular: com canviar la identitat de les cèl·lules.

Sessió científica. – Dia 4 de febrer es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica “Reprogramació cel·lular: com canviar la identitat de les cèl·lules”.

Va presentar al conferenciant l’acadèmic numerari Dr. Pere Riutord Sbert i va moderar el col·loqui el Sr. president de la RAMIB.

La ponència va ser portada a càrrec per la Dra. Dra. Lluc Mosteiro Carretero, investigadora del Molecular Oncology Department. Genetech, Inc. San Francisco, USA.

La Dra. va exposar com el japonès Dr. ShinyaYamanaka, premi Nobel de Medicina a l’any 2012, va aconseguir “in vitro” la conversió de cèl·lules diferenciades en cèl·lules mare embrionàries, i la primícia que va suposar la investigació del grup de treball de la Dra. Mosteiro a l’ aconseguir l’esmentada conversió “in vivo” en ratolins de laboratori.

Això va permetre extreure i cultivar les cèl·lules en millors condicions, amés de no implicar-se en les conseqüències ètiques de la utilització d’embrions, quan tots els indicis feien pensar que el procés “in viu” no sería possible.

La ponència va ser seguida amb gran interès pel públic assistent finalitzant amb l’habitual debat posterior a les ponències.

Poden veure la sessió completa al canal de de youtube de la corporació en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=rGoLYqFmpVM&t=58s