Sessió divulgativa 20/09/2018: “La importància de la nutrició en pacients oncològics”

La seu de la Reial Acadèmia de Medicina va acollir el passat 20 de setembre la primera de les dues jornades organitzades per la junta balear de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i la Universitat dels Illes Balears sota el títol genèric de “La importància de la nutrició en pacients oncològics”.

Abans de la intervenció dels conferenciants, la sessió es va obrir amb les paraules de benvinguda del doctor Macià Tomàs, president de la Reial Acadèmia de Medicina, i el doctor Javier Cortés, màxim responsable de la junta balear de l’AECC. El doctor Cortés va agrair la predisposició que “sempre demostra la RAMIB a l’hora de col·laborar amb les activitats de l’associació i permetre que la divulgació sobre tots aquells aspectes que envolten i afecten al càncer, en les seves diferents vessants, pugui arribar a la població” .

La sessió divulgativa va comptar amb la participació de la vicepresidenta del CODNIB, Maria Teresa Colomar Ferrer que va remarcar la necessitat de “no descuidar en absolut la nutrició, ajudant el malalt a adaptar la seva dieta a la nova situació i no permetent que aquesta qüestió tan crucial sigui descurada o oblidada “i al mateix temps la necessitat de” concedir a l’alimentació la importància crucial que té en el benestar i la recuperació del pacient amb càncer”.

La ponència va ser seguida amb gran interès pel públic assistent finalitzant amb l’habitual debat posterior a les ponències.

Podeu veure la ponència al complet en el nostre canal de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dk4DpZWVPGs