Sessió científica 12/05/2016: “Èxits i fracassos en intervencions d’ús prudent d’antimicrobians i control d’infeccions associades a les cures”

Dia 12 de maig, a les 19:30 h., va tenir lloc a la seu de Can Campaner nº 4 de la Conselleria de Salut i de la nostra Reial Acadèmia de Medicina, la sessió científica amb la conferència “Èxits i fracassos en intervencions d’ús prudent d’antimicrobians i control d’infeccions associades a les cures “a càrrec del Dr. Enrique Castro-Sánchez, infermer i investigador del Centre for Infection Prevention and Management de l’Imperial College de Londres.

 

La sessió, titulada “Èxits i fracassos en intervencions d’ús prudent d’antimicrobians i control d’infeccions associades a les cures” ha versat sobre les infeccions associades a les cures, que són les infeccions que agafen els pacients quan estan ingressats en clíniques i hospitals. Igualment, Castro Sánchez ha parlat de les seves investigacions sobre la millora de l’ús dels antibiòtics, investigacions per a les que utilitza sovint eines tecnològiques, com jocs d’ordinador o apps de salut.

 

 

 

 

 

 

Finalment, el Dr. Castro ha destacat la importància de fomentar i promoure l’alfabetització en salut, és a dir: dotar les persones de majors habilitats per entendre i poder utilitzar bé la informació de salut de què disposen, la qual cosa els permetrà prendre les decisions adequades per a la seva salut, en base a aquesta informació.