Sessió científica 05/05/2015: “Alteracions hematològiques en el síndrome de Down”

 

El professor Rafael Fernandez-Delgado Cerdà va ser el convidat d’honor de la sessió científica que va tenir lloc el passat dimarts 5 de maig a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears al carrer Can Campaner de Palma.

 

  

La prestigiosa entitat presidida pel doctor Macià Tomàs Salvà ha organitzat, en col·laboració amb la Vicepresidència i Conselleria de Presidència del Govern autonòmic, la conferència titulada “Alteracions hematològiques en la síndrome de Down”.
L’il·lustre ponent és Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, on també exerceix com a professor titular de Pediatria. En els últims anys, ha col·laborat en la revisió del programa espanyol de salut destinat a persones amb síndrome de Down.
Fins a l’any 2008, el doctor Fernández-Delgado va ser vicepresident de la Societat Espanyola d’Oncologia Pediàtrica. Igualment, és membre d’entitats com l’Associació Espanyola de Pediatria, la Societat Espanyola d’Hematologia i Oncologia Pediàtriques, la Societat Francesa d’Oncologia Pediàtrica i la Societat Internacional d’aquesta mateixa especialitat.

Alhora, ha desenvolupat la seva tasca com a coordinador del programa de salut per a nens amb Síndrome de Down, de l’Associació de Síndrome de Down de la Comunitat Valenciana i és autor de llibres de capçalera en l’àmbit de la Pediatria, com ara ” El futur de l’oncologia pediàtrica al segle XXI. Algunes reflexiones “, publicat l’any 2008.
Amb la participació del professor Fernández-Delgado, presentat per l’acadèmic i amic Dr. Joan Basalduch Vidal, la Reial Acadèmia de Medicina s’ha apuntat un èxit en la seva programació, cada vegada més rellevant i amb més dimensió social dins l’àmbit de la divulgació científica.
Després de la magnífica exposició i un interessant debat, el president de la Reial Acadèmia de Medicina, Dr. Macià Tomàs Salvà, va tancar la sessió científica