Sessió científica: Innovació i cirurgía a càrrec del Dr. Antonio Mª Lacy Fortuny

Sessió científica.- El passat dimarts 3 de març, el Dr. Antoni M. Lacy Fortuny – Cap de Servei de Cirurgia Gastrointestinal, i membre del Comitè Assessor de la Direcció Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona – va pronunciar una espectacular conferència a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears titulada “Innovació i cirurgia”, exposició que va enlluernar al nombrós públic assistent per la novetat del seu contingut i la destresa expositiva.

Va presentar al conferenciant l’acadèmic i amic personal Dr. Joan Buades Reinés, destacant el seu extraordinari currículum i la seva incessant innovació en el camp de la cirurgia i les seves estratègies de finançament.

La ponència va tractar sobre la cirurgia a través Orificis Naturals, tècnica que realitza des de 2008. Va exposar com gràcies a la realització d’aquesta tècnica es minimitza el dolor abdominal, facilitant una més ràpida recuperació i un menor nombre de complicacions postoperatòries.

Així mateix és fundador d’AIS Channel que té com a objectiu donar a conèixer noves tècniques quirúrgiques i alhora educar i entrenar nous cirurgians a nivell mundial.

El debat que va seguir al final de la seva conferència va ser molt interessant i de gran interès, a causa sobretot als nombrosos professionals de la Medicina entre els assistents.