Sessió científica. – Presentació del llibre, “El escandalós plet entre el D. Juan March ‘Verga’ i el Dr. Miguel Ferrando 1919-1927”

Aquesta nova obra del Dr. Josep Tomàs Monserrat, acadèmic numerari, analitza el tumultuós litigi que va enfrontar Joan March Ordinas, ric comerciant i banquer, amb el Dr. Miquel Ferrando, prestigiós cirurgià aleshores president del Col·legi de Metges de Balears, ocorregut entre 1919 i 1927. El llibre, a més de fer un ajustat retrat de la societat mallorquina de l’època. El llibre permet accedir a temes com el desigual accés de la població a l’assistència sanitària, lligat al caciquisme hospitalari, l’adveniment d’una nova burgesia comercial o el tram considerable que separava la legislació sanitària de la seva aplicació, entre d’altres.

El llibre és editat per Lleonard Muntaner i compta amb el patrocini del Col·legi de Metges.

La presentació va celebrar-se dia 30 de gener, a la sala d’actes de la Reial Acadèmia de Medicina del carrer de Can Campaner. Va obrir l’acte el president de la Reial Acadèmia de Medicina, Dr. Macià Tomàs. A continuació van intervenir el Sr. Esteban Urreiztieta, cap d’investigació del diari El Mundo, el Dr. Antoni Marimón, professor d’història de la UIB, i l’autor del llibre. Va clausurar l’acte el Dr. Antoni Bennasar, president del Col·legi Oficial de Metges de Balears.

La presentació va ser seguida amb molt d’interès pel nombrós públic assistent, entre el qual va ocupar un lloc preeminent el conseller de salut, Hble. Sr. Martí Sansaloni.