Innovació i medicina: mites i realitats

El passat dia 4 de novembre es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica “Innovació i medicina: mites i realitats”, – a càrrec del Dr. Carlos Campillo Artero, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i investigador associat del centre de Recerca en Economia i salut, de la Universitat Pompeu Fabra.

Sessió científica. – El passat dia 4 de novembre es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica “Innovació i medicina: mites i realitats”, – a càrrec del Dr. Carlos Campillo Artero, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i investigador associat del centre de Recerca en Economia i salut, de la Universitat Pompeu Fabra.

El ponent va exposar com en el moment de tensió pressupostària que viu el Sistema Nacional de Salut causa de la crisi econòmica la credibilitat de l’ajust pressupostari en la sanitat depèn sobretot de la capacitat per evolucionar en un termini raonable cap a una finançament selectiu de les prestacions mèdiques , els medicaments i les tecnologies basades en el millor coneixement científic disponible. És aquí on les estratègies de racionament i l’establiment de prioritats reclamen l’ajuda urgent de l’avaluació de tecnologies sanitàries.

També va exposar l’experiència europea de l’última dècada, que pot ser d’ajuda, atès que un nombre creixent de països han apostat per diferents models de què podem aprendre per no adoptar acríticament una determinada fórmula, sinó aquella combinació d’elements d’èxit identificats en diferents experiències i més fàcilment adaptables al nostre medi i estructura organitzativa.

De l’observació del que ha succeït en aquestes dues últimes dècades es poden identificar diverses dimensions bàsiques sobre les quals definir la forma en què cada sistema de salut vol adoptar les decisions imprescindibles de finançament selectiu de medicaments i prestacions.

En acabar la conferència, que va comptar amb la presència del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Miquel Tomàs Gelabert, es va obrir l’habitual col•loqui entre el públic i el ponent, que va respondre a les les qüestions plantejades.

 

 

Data:

04/11/2014

Lloc:

RAMIB

Hora:

20: 00