Noves claus en la prevenció de l’obesitat des de la lactància: leptina

El passat dia 7 d’octubre es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica “Noves claus en la prevenció de l’obesitat des de la lactància: leptina”, – a càrrec del Professor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica de la Universitat dels Illes Balears i director del programa de recerca sobre biomarcadors en el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Obesitat i Nutrició.

La ponència va tractar de les investigacions portades a terme pel ponent explicant com la leptina existent en la llet materna és un nutrient essencial per controlar el pes, perquè la seva absència és responsable de desajustos en l’organisme que poden portar a l’obesitat. Segons la seva opinió, la manca d’aquesta proteïna pot estar en el 20 o 25 per cent dels casos d’obesitat. Una altra de les causes responsables de l’obesitat que va analitzar el professor és la que pot afectar qui van tenir una malnutrició durant els primers mesos de gestació, problema que, segons ha dit, es pot corregir.

La conferència va explicar l’activitat duta a terme en els últims 10 anys en què el ponent ha realitzat un total de 60 investigacions en què s’han fet descobriments molt importants en problemes d’obesitat, un assumpte que cada vegada afecta més, sobretot a els països avançats.

La ponència va ser seguida amb gran interès pel gran nombre de públic assistent, entre els quals hi havia un gran nombre de membres de l’equip d’investigació de la Universitat de les Illes Balears, i es va perllongar amb un amè col · loqui entre el conferenciant i el públic assistent.

Data:

07/10/2014

Lloc:

RAMIB

Hora:

20: 00