El passat 15 d’agost els pobles de Sóller i Fornalutx van dedicar una placeta de Biniaraix -sa placeta de ses Rentadores-, al premi Nobel de Medicina i Cirurgia Jean Dausset.

El passat 15 d’agost els pobles de Sóller i Fornalutx van dedicar una placeta de Biniaraix -sa placeta de ses Rentadores-, al premi Nobel de Medicina i Cirurgia Jean Dausset.

El passat 15 d’agost els pobles de Sóller i Fornalutx van dedicar una placeta de Biniaraix -sa placeta de ses Rentadores-, al premi Nobel de Medicina i Cirurgia Jean Dausset, en reconeixement a la seva estima per la Vall de Sóller, on fa 35 anys va fixar amb la seva dona, Rosa Mayoral, la seva residència de descans.

Dausset, Fill Adoptiu de Sóller, va morir en 2009 i està enterrat en aquest municipi, lloc on va decidir que reposessin les seves restes.

L’acte va comptar amb la presència dels alcaldes de Sóller i Fornalutx, Carlos Simarro i Joan Albertí, així com la de familiars directes del Nobel, a més de la seva vídua, la seva filla Irene i les seves nétes.

També van assistir a l’acte el cònsol honorari de França a Palma, Michel Magnier, i el Fill Il · lustre de Sóller Pere A. Serra. El doctor Macià Tomàs, president de la Reial Acadèmia de Medicina de Palma i amic íntim del professor amb el qual va arribar a escriure un llibre de reflexió científica, va ser l’encarregat de pronunciar unes paraules. A continuació Rosa Mayoral va agrair emocionada la gran acollida de Sóller i Mallorca al seu marit.

La plaça situada a pocs metres del seu domicili a Biniaraix, a partir d’ara recordarà aquest gran científic que va obtenir el Nobel gràcies als seus estudis sobre immunologia del sistema HLA, el que, com va recordar Pere A. Serra durant el seu torn de paraula, «ha permès que actualment molta gent pugui continuar vivint gràcies a ell».