Sessió científica “Cap a la cura de les síndromes mielodisplàsiques i leucèmia mieloide aguda”, – a càrrec del professor Guillermo Garcia-Manero, del departament de leucèmia l’MD Anderson Cancer Center de la Universitat de Texas.

Sessió científica. – El passat dia 1 de juliol es va celebrar a la seu acadèmica de Can Campaner la sessió científica “Cap a la cura de les síndromes mielodisplàsiques i leucèmia mieloide aguda”, – a càrrec del professor Guillermo Garcia-Manero, del departament de leucèmia l’MD Anderson Cancer Center de la Universitat de Texas.

 

La ponència va tractar de les investigacions dutes a terme pel ponent per intentar desxifrar quins són els esdeveniments moleculars de les síndromes mielodisplàsiques i la leucèmia mieloide aguda, així com identificar dianes terapèutiques i de pronòstic que permetin millorar l’arsenal terapèutic que existeix actualment i amb això aconseguir millores també pel que fa al pronòstic.

La conferència va explicar l’activitat portada a terme en els últims cinc anys utilitzant tècniques genòmiques i proteòmiques auxiliats per supercomputadors que estan ajudant bàsicament en millorar el pronòstic dels pacients en aquestes dues malalties.

La ponència va ser seguida amb gran interès pel gran nombre de públic assistent, comptant amb la presència del Molt Honorable President de les Illes Balears José Ramón Bauzá, i es va perllongar amb un amè col • loqui entre el conferenciant i el públic assistent.

En acabar, el professor Guillermo García Manero i el president José Ramón Bauzá van deixar constància de la celebració de l’acte amb una dedicatòria en el llibre de signatures de la nostra Reial Acadèmia.