El passat dia 4 de febrer de 2014, en sessió de govern extraordinària, es celebraren les eleccions per cobrir els càrrecs de president, secretari general i tresorer, de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears. Un més després va cobrir-se la plaça de vicepresident.
Realitzats els escrutinis, varen sortir elegits en primera volta el M. I. Sr. Macià Tomàs Salvà, com a president; el M. I. Sr. Antoni Cañellas Trobat, com a secretari general; el M. I. Sr. Joan Besalduch Vidal, com a tresorer i el M.I. Sr. Fèlix Grases Freixedas com a vicepresident.
Els càrrecs entrants prenen el relleu de l’anterior president, el M.I. Sr. Bartomeu Anguera Sansó, i de l’anterior secretari general, el M.I. Sr. Pere Riutord Sbert. El nou president fins ara ocupava la plaça de vicepresident de la institució.
La nova Junta té entre els seus objectius el propòsit d’aprofundir en la col·laboració amb la Universitat i amb altres institucions representatives, promoure un programa d’activitats científiques coherent i obert a les col·laboracions externes, augmentar el nivell i impacte de la revista científica Medicina Balear, avançar en la catalogació del fons arxivístic de la Reial Acadèmia i millorar els canals de comunicació social de la institució.
El nou president, Macià Tomàs Salvà (Cartagena, 1962), es va llicenciar (1986) i doctorar en medicina a Barcelona (1992) i va ampliar estudis a l’Institut Pasteur, de París, i a la Escola Nacional de Sanitat, de Madrid. És especialista en medicina del treball i dirigeix el servei de prevenció i salut laboral de l’Administració de les Illes Balears. És també professor de l’Escola de Medicina del Treball de la Universitat de Barcelona.
Altres titulacions seves són el Master en administració sanitària i l’especialitat en ergonomia i psicosociologia. És investigador de l’Institut Universitari d’Investigació de Ciències de la Salut (IUNICS) de la Universitat de les Illes Balears. Guardonat amb diversos premis d’investigació, amb la medalla de la Creu Roja Espanyola i la Creu del Mèrit Naval, ha dirigit sis tesis doctorals. És autor de llibres i articles sobre temes de la seva especialitat, d’història de la medicina i de reflexió científica i és director de la revista científica Medicina Balear.
Entre els seus llibres destaquen El foc de sant Antoni a Mallorca i Hacia el hombre responsable. Diálogos sobre evolución genètica y cultural, escrit amb el Prof. Jean Dausset, Premi Nobel de Medicina 1980, amb qui l’unia una estreta amistat.